ALLE INFORMATIE

Wij helpen jullie graag verder!

Onze producten

Is dit even makkelijk als een (pannen)koekenverkoop?

JA :D! Eigenlijk is een boloverkoop helemaal vergelijkbaar met jullie traditionele verkoopactie met pannenkoeken, koeken, wijn, kaarsen, bier, kerstbomen, chocolade, paaseitjes, kaasplanken,... En dan vooral met de verkoop van voedingsproducten.

Pannenkoeken moeten ook zo lang mogelijk gekoeld blijven om hun versheid te kunnen blijven garanderen. Toch kunnen ze op het moment van de verdeling wel eventjes zonder koeling. Dit is ook zo met onze rolletjes. Hou ze maximaal gekoeld, maar je moet zeker niet over een gekoelde ruimte of zo beschikken.

Groot voordeel: de bolognaisesaus boordevol groentjes is veel gezonder dan (pannen)koeken en iedereen eet het vaak.

Houdbaarheid & versheid

De versheid, kwaliteitsgarantie en houdbaarheid van de rollets kan enkel en alleen gegarandeerd blijven indien ze gekoeld (0-4°C) bewaard worden.

De rollets zijn tot minimum 5 weken in de frigo te bewaren, In de diepvriezer zijn ze perfect nog langer te bewaren.

Na openen nog 3 dagen gekoeld houdbaar.

De houdbaarheid staat vermeld op het etiket van elke individuele rollet. 


Portieverpakking 300g

1 rollet bevat een gemiddelde portie bolognaisesaus voor 1 persoon. Hierbij wordt een gewicht van ongeveer 300 gram gerekend.

Hoe maak je zo'n rollet open voor bereiding?

Easy squeezy!

 1. Je houdt de rollet boven een kookpot
  (oh neen - zeker niet in de microgolf!)
 2. Voorzichtig aan één zijde openen met een scherp mesje (of een schaar)
 3. De inhoud uitknijpen in de kookpot
 4. De bolognaisesaus langzaam op een zacht vuurtje al roerend opwarmen tot de saus goed warm heeft.
 5. Pasta koken en toevoegen
 6. Smullen maar!

Dankzij deze heerlijke rollets tover je een kant-en-klare maaltijd op tafel in minder dan 5 minuten! Geniet zo meer van de gezelligheid met je gezin, je vrienden of in je eentje.

1 rollet bevat de gemiddelde portie voor 1 persoon (+/- 300g).

BEKIJK HIER ONS HANDIG FILMPJE!

Ook vegan!

Ja, je leest het goed! Wie kiest voor vlees moet een eerlijk en kwaliteitsvol stuk vlees op zijn bord krijgen. Maar bij Frans & Bertha worden ook de vegan en vegetarische gerechten zo lekker en aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Zelfs zo lekker dat ook vleesliefhebbers eens voor een dergelijk alternatief kiezen zonder in te boeten op smaak, textuur of kwaliteit. En die doelstelling wordt met trots behaald! 

Zo werd de vegan bolognaisesaus geperfectioneerd tot er in de blinde smaakproef geen smaakverschil merkbaar was met het recept van de alom bekende vleesvariant.

Proef het zelf maar eens ;)!

Ingrediënten & allergenen

Alle informatie en de ingrediëntenlijst staat eveneens vermeld op het etiket van elke rollet. 

INGREDIËNTEN

Raadpleeg de productfiches hier.

ALLERGENEN

Bertha's Bolognaisesaus (Classic):
Is glutenvrij en lactosevrij! 
   bevat: ei

Bertha's Vegan Bolognaisesaus:
Is ook halal!
   bevat: soja, gerst

Kan ik Bertha's heerlijke bolognaisesaus vooraf proeven?

Jazeker! Vraag jullie gratis proevertjes nu aan! Test, proef, geniet, deel en laat ons weten wat jullie er van vinden.

Opgelet! Wij schenken slechts 1 rollet bolognaise en 1 rollet vegan bolognaise gratis per school per schooljaar!

Nutri-Score B

Dankzij Nutri-Score B past onze bolognaisesaus (Classic & Vegan) perfect in een gezond voedingspatroon om evenwichtig en gevarieerd te eten met het hele gezin volgens de principes van de voedingsdriehoek.

Jullie eigen etiket op de rollets: dat kan!

Hoe leuk is dat?! Wij ontwerpen en drukken graag voor jullie een etiket op maat met alle wettelijke informatie en ingrediënten in jullie huisstijl!

Hiervoor rekenen wij wel een meerprijs van €0,30/rollet!

Interesse? Neem zeker contact op met ons: info@boloverkoop.be!

Is een verkoopactie met BAVET Rollets ook mogelijk?

Ja! De bekende sauzen van BAVET in handige rollets van 300g kunnen vanaf nu ook besteld worden voor jullie verkoopacties! De werking is exact hetzelfde als voor de andere rolletjes. Alleen de sauzen, aankoopprijs en adviesverkoopprijs verschillen. Alle informatie vind je hier!

Bestellen

Gratis proevertjes: praktische info

Onze proevertjes worden steeds gratis aangeboden. Elke school/vereniging heeft recht op 1 proevertjespakket van 1 rollet met classic bolognaisesause en 1 rollet vegan bolognaisesaus.

Bestelling kan enkel via ons formulier. Vermeld steeds alle correcte gegevens!

Afhalen kan bij Frans & Bertha in Veurne (Vaartstraat 51) op weekdagen tijdens de kantooruren.

Bij gekoelde levering via pakketpost wordt een Track&Trace code bezorgd voor de opvolging van de levering via DPD Fresh. Wij proberen de proevertjes steeds te leveren zo dicht mogelijk bij de datum van jullie voorkeur, maar kunnen dit nooit garanderen gezien de levering door een gespecialiseerde koerierdienst wordt verzorgd. Wij denken aan het milieu en proberen de verzending van onze proevertjes zoveel mogelijk te bundelen. Dank voor uw begrip. Was je toch niet thuis op het moment van levering? De koerier houdt jullie pakketje gekoeld en komt de dag nadien nog eens langs, volledig gratis.

Na afhaling/levering vragen wij de proevertjes zo snel mogelijk terug in de koeling te plaatsen om onze houdbaarheidsdatum te kunnen blijven garanderen!

Hoe verloopt een bestelling?

1. Organiseer een verkoopactie

Proficiat! Jullie staan op het punt een hopelijk mooi bedrag te verzamelen om de werking van jullie school of vereniging te ondersteunen dankzij onze gunstige prijszetting helemaal op maat van scholen en verenigingen. Raadpleeg onze prijslijst voor alle informatie.

Jullie kiezen zelf hoe lang jullie actie duurt en of jullie zelf extra producten aanbieden naast onze rollets.

Wij geven jullie actie dat extra duwtje in de rug dankzij onze handige vooraf opgemaakte flyers, brieven, sociale media beeldjes,... Alles kan je hier gratis downloaden!

Grasduin ook even tussen alle andere informatie om nog meer te weten te komen over onze werking, onze producten en handige tips & weetjes.

Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!

2. Reserveer jullie afhaling/levering

Bepaal bij het uitwerken van jullie verkoopactie vooraf duidelijk:

1. De startdatum van jullie verkoop
2. De einddatum van jullie verkoop (=tot wanneer jullie supporters bestellingen kunnen plaatsen)
3. De gewenste afhaal- of leverdatum (hou rekening met onze productietijd!)
4. De afhaaldatum voor jullie supporters

Om zeker te zijn van jullie gewenste datum en om onze productie zo goed mogelijk te kunnen organiseren, vragen wij om jullie gewenste afhaal/leverdatum vooraf te reserveren. Dit kan via het formulier onderaan deze pagina.

3. Bestel jullie rollets

Is jullie verkoopperiode afgelopen? Plaats dan jullie bestelling makkelijk HIER via onze website. Betalen gebeurt steeds per overschrijving vooraf na bestelling. Wij sturen hiervoor een BTW conforme factuur met alle informatie.

Meld steeds jullie voorkeur: afhaling op donderdag OF levering op vrijdag of maandag.

Wij voorzien gratis levering vanaf een bestelling van 1.500 rollets. Bij een bestelling <1.500 bedraagt de kostprijs voor gekoelde levering €100.

Nog late beslissers? Een bijbestelling tot 10% van de bestelde hoeveelheid kan nog tot de maandag voor de afhaal/leverdatum. Informeer ons via info@boloverkoop.be!

BELANGRIJK!

AFHAALDATUM BIJ FRANS & BERTHA
= ONLINE BESTELDATUM + 7 DAGEN !

AFHALEN GEBEURT STEEDS OP DONDERDAG NAMIDDAG 13u-17u!

LEVERINGEN GEBEUREN STEEDS OP VRIJDAG OF MAANDAG.

4. Afhalen & verdelen

Op de afgesproken datum kan jullie bestelling worden opgehaald bij Frans & Bertha in Veurne of wordt deze bij jullie gekoeld geleverd.

BELANGRIJK!

VOORZIE STEEDS GEKOELD TRANSPORT EN BEWAAR DE ROLLETS GEKOELD TOT EN MET AFHALING DOOR JULLIE SUPPORTERS !

Is er een minimumaantal nodig?

Neen, je kan zo veel rollets bestellen als jullie zelf maar willen. Maar... hoe meer jullie er verkopen, hoe lager jullie aankoopprijs en hoe meer winst voor jullie school/vereniging!

Raadpleeg onze prijslijst hier!

Loopt jullie boloverkoop op wieltjes en verwachten jullie een bestelling van meer dan 2.000 rollets? Geef ons dan vooraf reeds een seintje via info@boloverkoop.be Zo kunnen wij onze productie hier extra op afstemmen en de levering van de volledige bestelling garanderen op de gekozen afhaaldatum.

Kunnen wij onze bestelling nog aanpassen?

Elke bestelling kan aangepast worden tot ten laatste 4 dagen voor de gekozen afhaaldatum. Wij vragen om maximaal 10% van de bestelhoeveelheid last-minute aan te passen. Indien deze hoeveelheid overschreden worden, kunnen wij de levering van de bijbestelling niet tijdig garanderen.

Breng ons steeds op de hoogte via info@boloverkoop.be zodat wij de initiële bestelling kunnen aanpassen.

Alle praktische info over een bestelling in een notendop!

Zo verloopt het afronden van jullie boloverkoop:

 • Plaats de bestelling steeds minstens 7 dagen voor de gewenste afhaal/leverdatum! Zo kunnen wij jullie bestelling super vers bereiden.
 • Ontving je een unieke bolofriend code van een andere school/vereniging? Vermeld deze steeds bij het plaatsen van jullie eerste bestelling! Zo schenken jullie hen helemaal gratis 10% commissie op jullie bestelling! Win-win, toch? (Psst: hebben jullie geen code, vraag er naar bij een school/vereniging die jullie kennen die ook al een boloverkoop organiseerde!)
 • De bestelling aanpassen wegens late beslissers kan nog tot en met de maandag voor de afhaaldatum om 14u.
 • Wij bevestigen jullie finale bestelling en bezorgen de factuur. Deze dient betaald te zijn voor de levering of afhaling!
 • De versheid, kwaliteitsgarantie en houdbaarheid van de rollets kan enkel en alleen gegarandeerd blijven indien ze gekoeld (0-4°C) bewaard worden. Daarom vragen wij om steeds gekoeld transport te voorzien voor de afhaling van jullie bestelling. Ook wij voorzien steeds (gratis) gekoeld transport.
 • Afhalen gebeurt steeds vanaf donderdagnamiddag (13u-17u)
 • Bij levering ontvangen wij graag naam en gsm nummer van de persoon die aanwezig zal zijn. Wij leveren per oplegger, dus zorg voor voldoende ruimte en informeer eventueel jullie buren of de stad.
 • Voor levering of afhaling kunnen jullie kiezen voor:
  A. Gratis afhaling met eigen gekoeld transport, steeds op donderdag of vrijdag*!
  B. Gratis afhaling met gehuurde koelwagen via een partner van boloverkoop.be, steeds op donderdag of vrijdag*! Wij verwijzen jullie door, jullie volgen verder alles op met onze partner.
  C. Gratis levering (bestellingen vanaf 1.500 stuks), steeds op vrijdag of maandag
  D. Betalende levering €100 incl. BTW (bestellingen minder dan 1.500 stuks), steeds op vrijdag of maandag. Wij proberen steeds mee te zoeken naar een oplossing om deze kost te helpen vermijden om jullie winst zo groot mogelijk te houden.

* Laat ons (bij reservatie van de datum) weten indien dit niet mogelijk is. Wij houden jullie bestelling netjes gekoeld bij, maar kunnen dit wel slechts beperkt kosteloos doen. De houdbaarheid van de rollets start op de voorziene datum.

Afhaal/leverdatum bestelling

Reserveer jullie afhaaldatum liefst vooraf (dus voor de eigenlijke bestelling en van zodra jullie jullie actie zelf voorbereiden). Zo kunnen wij onze productie hier reeds op afstemmen en zijn jullie zeker van gewenste hoeveelheden.

Houd bij het plaatsen van jullie bestelling altijd rekening met volgende:
AFHAALDATUM BIJ FRANS & BERTHA = ONLINE BESTELDATUM + 7 DAGEN!

AFHALINGEN GEBEUREN STEEDS OP DONDERDAG!
Ook op vrijdag mogelijk indien gewenst.
LEVERINGEN GEBEUREN STEEDS OP VRIJDAG OF MAANDAG!

Dit organiseren wij zo om onze producten kraakvers en met de allerbeste kwaliteit te kunnen aanbieden.

Kunnen jullie de bestelling toch niet ophalen op de gekozen afhaaldatum? Geen zorg! Jullie bestelling blijft onder de beste omstandigheden in bewaring. Echter vragen wij om ons steeds op de hoogte te brengen van wijzigingen! De houdbaarheidsdatum van onze producten start altijd op de afhaaldatum zoals gekozen bij het plaatsen van de bestelling, bij later afhaling kunnen wij de vooropgestelde houdbaarheidstermijn niet steeds blijven garanderen. We raden jullie dus aan om alles praktisch goed vooraf te plannen.

Vervoer: keep it cool!

De versheid, kwaliteitsgarantie en houdbaarheid van de rollets kan enkel en alleen gegarandeerd blijven indien ze gekoeld (0-4°C) bewaard worden.
Daarom vragen wij om steeds zelf gekoeld transport te voorzien voor de afhaling van jullie bestelling.

Zijn jullie niet in de mogelijkheid om zelf gekoeld transport te voorzien? Wij werken nauw samen met een partner bij ons om de hoek, waar koelaanhangwagens aan een voordelig tarief gehuurd kunnen worden. Contacteer ons voor meer informatie.

NIEUW!
GRATIS LEVERING VIA GEKOELD TRANSPORT BIJ EEN BESTELLING VANAF 1.500 STUKS!
Levering <1.500 stuks: €100

Houd er steeds rekening mee dat de oplegger vlot moet kunnen parkeren en lossen nabij jullie leveradres!

Verpakking voor vervoer

Jullie bestelling wordt door ons team klaargezet in onze frigo's in handige kartonnen dozen netjes gevuld met jullie heerlijke rollets. Houd bij grote bestellingen rekening met een groot volume voor het organiseren van jullie transport! De koffer van een gewone (volume)wagen is te klein. Wij raden het gebruik (een) koelaanhangwagen(s) of koelcamionette(s) aan.

De dozen zijn makkelijk stapelbaar, maar check zelf steeds de stabiliteit in je vervoersmiddel en stabiliseer de dozen indien nodig extra voor een goed transport.

boloverkoop.be, noch Frans & Bertha zijn in geen geval verantwoordelijk of kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor gebeurtenissen of schade die zich voordoen tijdens het transport! Van zodra de rollets de locatie van Frans & Bertha verlaten hebben, ligt de volledige verantwoordelijkheid over de verdere verwerking hiervan bij de koper.

Recycleer de kartonnen dozen! Gebruik ze slim om de verdeling naar jullie supporters te organiseren!

Bestellingen enkel voor scholen & verenigingen!

Boloverkoop.be richt zich inderdaad enkel op scholen en verenigingen in het kader van een verkoopactie waarmee geld wordt ingezameld ter ondersteuning van hun werking of een (lokaal) goed doel. De gunstige tarieven en het gewicht van de rollets die wij voor boloverkoop.be hanteren zijn hier volledig op afgestemd. 

Particuliere klanten kunnen geen bestellingen plaatsen rechtstreeks bij boloverkoop.be. Wij raden hen aan rollets aan te kopen als supporter van hun (lokale) school of vereniging die een boloverkoop organiseert. Ken je niemand? Alle lopende acties zijn terug te vinden op onze sociale media.

Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen: de rollets ook in jullie lokale supermarkt te vinden in porties van 275g en 700g! Alle informatie: www.berthas.eu

Ga voor meerverkoop bij je supporters: onze tips!

Via boloverkoop.be bieden we enkel de rollets met bolognaisesaus aan. Dit doen we bewust, omdat we focussen op ons kwaliteitsproduct en hiervoor 100% garant staan. Toch adviseren we scholen en verenigingen om nog meer opbrengst te halen uit hun verkoopacties!

Ontdek alle tips bij BOOST JULLIE VERKOOPACTIE!

Betaling

Tot wanneer blijven de huidige prijzen gelden? 

De huidige prijzen zijn geldig voor alle leveringen t.e.m. 30 juni 2024 (dus voor het schooljaar 2023-2024).

Echter indien er zich uitzonderlijke marktsituaties zouden voordoen met uitzonderlijke prijsstijgingen van onze grondstoffen tot gevolg, behoudt Frans & Bertha zich het recht voor om de vermelde prijzen alsnog aan te passen. Wij doen er echter alles aan om prijsstijgingen te kunnen vermijden waar mogelijk. Toch kunnen wij nooit garanderen dat wij hiertoe alsnog genoodzaakt worden.

Kan ik een factuur krijgen voor mijn bestelling?

Van zodra jullie bestelling finaal wordt bevestigd (uiterlijk de maandag voor afhaling/levering), ontvangen jullie de factuur steeds via mail. Gelieve deze steeds onmiddellijk te betalen. Er worden geen rollets meegegeven noch verstuurd zonder ontvangst van het te betalen bedrag.

GELIEVE BIJ BESTELLING DE JUISTE FACTURATIEGEGEVENS DOOR TE GEVEN!

Over ons

Duurzame productie & verpakking

We zetten bij de productie van de bolognaisesaus bij Frans en Bertha in Veurne volop in op authentieke smaak, kwaliteit en duurzaamheid.

Zo produceren we 100% CO2 neutraal en is ons bedrijf erkend met het CO2 Neutral label, wat betekent dat we actief onze lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren.

Duurzaamheid is een rode draad in het Frans & Bertha verhaal. Naar voorbeelden uit onder meer Nederland en Scandinavische landen kwamen we bij de worstverpakking (voedingsgeschikte plastieken darm). Deze garandeert een langere houdbaarheid dan standaard verpakkingen, minimum 5 weken in de koelkast of makkelijk in te vriezen.

Verder worden in de bolognaisesaus zoveel mogelijk groentjes en vlees verwerkt die aangekocht worden bij lokale (landbouw)bedrijven in de buurt.

Bovendien reduceren de rollets dankzij de slimme manier van verpakken het plasticverbruik met een indrukwekkende 82% in vergelijking met traditionele verpakkingen.

Wij willen een spaghettifestijn organiseren met jullie bolognaisesaus

Dat kan zeker! Frans & Bertha richt zich op B2B klanten: groothandels, pretparken,... voor de verkoop van haar sauzen. Deze worden handig verpakt in pakken van 2,5kg. Ideaal dus om geen tijd meer te verspillen aan groentjes snijden en te focussen op gezelligheid en meerverkoop op jullie evenement.

Interesse? Stuur een mailtje naar info@boloverkoop.be en wij bezorgen je een overzicht van onze B2B partners in jouw buurt.

Wie zijn Frans & Bertha?

Ontdek alles over het verhaal en de heerlijke sauzen op www.fransenbertha.be

Boloverkoop.be is een innovatief concept opgezet door Bram Delva en Pepijn Vandebotermet, repectievelijk COO en CEO van Frans & Bertha in Veurne. Het bedrijf produceert gerechten volgens traditionele recepten met verse ingrediënten. Smaakvolle bereidingen voor professionals, klassiekers zoals bolognaisesaus, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent en vlaamse stoverij. Maar voor wie dat wenst ook bereidingen op maat, met begeleiding door een topchef. De sauzen worden handig verpakt op maat van de B2B-klant, wat in onzekere tijden als vandaag zorgt voor een lekker, makkelijk, snel en kostenbesparend eindproduct.

De Bolo Club: wat is dat?

Om onze klanten te bedanken richtten wij de Bolo Club op. Door het organiseren van een boloverkoop en het plaatsen van een bestelling worden jullie automatisch lid. Want wie zijn onze allerbeste en eerlijkste ambassadeurs? Ja, jullie, onze klanten die de voordelen letterlijk geproefd en ervaren hebben.

Ontdek alles over onze BRING A NEW BOLOFRIEND actie!

Hoe ontvang ik mijn unieke Bolofriend code?

ZO WORDT JULLIE SCHOOL/VERENIGING EEN AMBASSADEUR VAN BOLOVERKOOP.BE

 1. Organiseer met jullie school/vereniging een boloverkoop
 2. Ontvang na jullie bestelling jullie unieke bolofriend code
 3. Geef deze unieke code door aan andere scholen/verenigingen (ja, aan zoveel als je maar wil!)
 4. Een nieuwe school/vereniging organiseert dankzij jullie link ook een boloverkoop en gebruikt jullie unieke bolofriend code bij het doorgeven van hun bestelling
 5. BOLOVERKOOP.BE SCHENKT JULLIE GRATIS 10% COMMISSIE GRATIS OP HET AANKOOPBEDRAG VAN DE NIEUWE SCHOOL/VERENIGING

... en jullie of de nieuwe school/vereniging moeten hiervoor helemaal niets van jullie winst afstaan!

... en dit per nieuwe school/vereniging die een bestelling plaatst met vermelding van jullie code!

Laat een boloverkoop jullie school/vereniging dus meerdere keren ondersteunen!

Alle informatie over de 'Bring a new bolofriend' actie vind je hier!

Wat zijn de voorwaarden voor de 'Bring a new Bolofriend' actie?

Aan elke actie hangen voorwaarden zodat de spelregels voor iedereen duidelijk zijn en iedereen ze correct zou toepassen. Want eerlijkheid duurt het langst!

De belangrijkste voorwaarden:

- Enkel scholen/verenigingen die reeds een boloverkoop organiseerden en een bestelling plaatsten, komen in aanmerking als lid van de Bolo Club. Enkel zij ontvangen een unieke bolofriend code.

- Een bolofriend kan enkel en alleen 10% commissie ontvangen bij het aanbrengen van een nieuwe school/vereniging. Deze nieuwe school/vereniging activeert de commissie door bij zijn bestelling de unieke bolofriend code te vermelden.

- Een commissie wordt door boloverkoop.be enkel uitbetaald aan een school, vereniging, jeugdbeweging, (sport)club,... met een unieke bolofriend code. Deze kan in geen geval worden toegekend aan een natuurlijk persoon.

- Er kan slechts 1 unieke bolofriend code worden vermeld bij een bestelling door een nieuwe school/vereniging. De commissie wordt dus enkel en alleen geschonken door boloverkoop.be aan de school/vereniging wiens unieke bolofriend code gebruikt werd bij het plaatsen van de bestelling.

- Als bolofriend kunnen jullie jullie unieke bolofriend code zoveel doorsturen als jullie wensen. Jullie zijn onze ambassadeurs! Jullie kunnen dus heel wat extra winst verdienen via een heel netwerk aan nieuw aangebrachte scholen/verenigingen die jullie unieke bolofriend code gebruiken bij hun eerste bestelling. Hoe meer de unieke bolofriend code gebruikt wordt, hoe meer opbrengst.

- Een school/vereniging kan slechts 1 keer 'nieuw' zijn. Enkel bij het plaatsen van een eerste bestelling kan bijgevolg een unieke bolofriend code gebruikt worden om een commissie te laten schenken. Bij het plaatsen van een 2e, 3e of meer bestellingen kan geen commissie meer geschonken worden.

Raadpleeg alle voorwaarden HIER!

Geen antwoord gevonden op jullie vraag?